6.2.07

Carnestoltes: Necessitem mans!


PARAFRASEJANT LA CONEGUDA CANÇÓ "LA MURALLA":
PARA HACER ESTOS DISFRACES,
QUE VENGAN TODAS LAS MANOS...


Com cada any, s'acosta Carnestoltes i a l'aula de plàstica es sent la fregor de tissores, s'escampa la purpurina, el paper pinotxo surt volant i les boletes de cotó fluix formen una muntanya a un racó.

Però perquè tot això agafi forma a temps, necessitem un munt de mans per a retallar, cusir, enganxar, aportar idees i solucions...

Preparació i tallers:
  • El taller de pares voluntaris del dimecres 7 de febrer serà probablement a la Biblioteca o al menjador, per causes tècniques, i la resta de dies serà al taller de plàstica.
  • El dijous 15 venen dinamitzadors del convent de Sant Agusti i faràn pels nens un taller d'instruments (maraques) de reciclatge de 17h a 18.30. Necessitem gent per a col·laborar en la dinàmica del taller.
Carnestoltes, 16 de febrer:
  • El 16 serà la festa de Carnestoltes, amb les disfresses, la geganta... i merendola: N'hi haurà xocolatada pels nens a les 17h!
  • Dsprès, cap a les 17:30, farem rua conjunta amb l'esplai del Convent de Sant Agustí. Tocarem les maraques i tot instrument que tinguem...
També os recordem que el dissabte 17 de febrer hi ha el Carnestoltes infantil al Gòtic!

Quan? Dissabte 17, a les 17h.

On? A la Pl. de Sant Just.

...I pels que volen seguir les festes de Sa Majestat Carnestoltes per tota Barcelona, a la Web de la ciutat tenim tota l'agenda del Carnestoltes 2007:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

S'ha fet alguna reunió per explicar de que aniran disfressats els nens?

Anònim ha dit...

Les disfresses les decideix normalment el professorat del Cervantes, i desprès la directora parla amb la comissió de Carnestoltes per posar-se d'acord.

Sembla ser que el tema serà els noms de les classes, avui la Isabel ho confirmarà.

Áurea

Anònim ha dit...

Aunque los disfraces los decida el colegio se informar a todos los padres de como se van hacer los disfraces,de que van este año y si alguien tiene ideas de como hacer los disfraces vamos creo yo pero es una critica constructiva.

Anònim ha dit...

Anónimo*,

He hecho llegar tu comentario a la comisión defiestas, como crítica constructiva, y espero que en cuanto tengan un momento te contesten vía comentario en esta entrada. de momento te explico lo que yo sé, por experiencia de años anteriores y por los mailings entre los miembros y voluntarios de la comisión de fiestas.

Cada año se convoca una reunión específica para preparar el carnaval y pedir voluntarios. Este año se habló de ello en diciembre, en la última reunión del AMPA antes de navidades, donde además se crearon las comisiones o grupos de trabajo, donde cada uno se ofreció a ayudar en las áreas que más les interesaba.

Este año íbamos a hacer como siempre una reunión del AMPA para hablar de carnaval exclusivamente y transmitir el acuerdo con los profesores y la dirección del colegio, que son quienes deciden el tema y resuelven con los portavoces de la comisión de fiestas qué materiales se utilizarán, qué parte de los disfraces harán los niños en el colegio y qué han de preparar los padres y madres voluntarios.

Por desgracia, la charla con la directora del colegio no fue hasta el viernes pasado, con lo cual no quedaba tiempo para hacer reunión y talleres, así que se optó por convocar directamente, mediante circular, a los padres interesados en ayudar con la preparación del Carnaval del coelgio, y es en este mismo taller donde se decidirá y trabajará la serie de ideas transmitidas del profesorado.

De todos modos, si te interesa entrar en el mailing de temas del AMPA y no estás en ninguno de los grupos de trabajo, envía un correo a ampadelcervantes@gmail.com, y te añadirán a la lista de distribución. Todos estos temas internos de falta de fechas para cuadrar todo antes del día de carnaval se va discutiendo vía mail entre los miembros más activos del AMPA, y todos aportamos ideas así, cuando no hay tiempo de convocar una reunión.

También se procura informar de las decisiones y las dudas a través de este blog, pero lleva menos de un mes abierto al público y estamos a la espera de que se normalice un poco el proceso dentro de cada grupo de trabajo.

Gracias,

Áurea

*Por favor, firmad al menos con vuestro nombre de pila pues es un requisito del blog y se pueden acabar borrando los comentarios anónimos

Anònim ha dit...

Aurea,

Com impulsora del Carnaval al Cervantes, ja fa uns quants anys, informar-vos que ja que es una festa proposada i el·laborada per l'Ampa, la decissió del tema de les disfresses ha sigut consensuada sempre amb l'escola, no son ells es que decideixen i nosaltres fem, s'agafa un tema i es proposen possibles disfresses que la seva el·laboració no sigui massa complicada, ja que s'han de fer com a mínim 225.

Ha coincidit que l'any passat va ser l'any Andersen i per això es van fer les disfresses dels contes de l'Andersen, i l'anterior va ser l'any Cervantes i com es lógic es van fer les disfresses relacionades amb el Quixot i Cervantes.

En els últims dos anys la col·laboració dels mestres va ser la de pintar la mascara o careta, i poca cosa més, la part grossa es feia al taller de Carnaval amb les mares i pares voluntaris, no sempre tants com ens hagués agradat.

Veig bé que entre els col·laboradors actius de l'Ampa us envio els e-mails corresponents, però penso que al igual que s'envien o es publiquen coses en aquest blog, s'haurien de publicar al blog o enviar per e-mail el resultat final de les vostres decisions, que afecten ja ha tots els nens i a les seves famílies, per les que vulguin col·laborar o no.

Això es el que hem estat fem des de que vam recuperar la festa del Carnaval.

Espero que aquesta informació, potser una mica tard, ja que no he rebut cap e-mail abans parlant del carnaval, i no he pogut donar a coneixer la meva experiencia, us serveixi.

Merche

Benvinguts, passeu, passeu !

Entre tots i totes formem l’Associació i és voluntat de tots que els nostres fills i filles tinguin el millor.