10.5.10

Xerrada música/bàsquet i música comunitària Ribermúsica


El proper dimarts 11 de maig a les 18’30h. es realitzarà al CEM Frontó Colom(Rambles 18 ) un seminari sobre esport i música a càrrec d’en Josep Maria Aragay , que pertany a l’entitat Ribermúsica, la qual està actualment desenvolupant projectes musicals amb més de 170 infants del districte de Ciutat Vella.


Bàsquet Beat és una sessió de música setmanal dins la rutina d’entrenament d’un equip de bàsquet. El projecte proposa progressar com a jugador i equip de bàsquet a través del ritme i aprendre música mitjançant el bàsquet. En aquest sentit, el projecte es focalitza en tres dimensions de la interrelació bàsquet-música: a) els aspectes psicocorporals i destreses específiques del bàsquet; b) el sistema de relacions en el grup; i c) la vivència d’experiències musicals satisfactòries.

Al final de la conferència es realitzarà una petita simulació d’aquesta activitat. Així doncs, us convidem a que participeu i que gaudiu d’aquesta conferència!

Per altra banda, el proper 14 de maig a les 18'15h. es realitzarà a l'ESMUC, (Padilla 155) en el marc de la I Jornades de Pedagogia musical Punt de Partida, una comunicació sobre la tasca que està desenvolupant la Fundació Privada Ribermúsica a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona.

Ribermúsica té en la concepció del fet musical com a motor social (element de cohesió i factor d'inclusió) el seu principi fonamental. Tots els projectes neixen de les necessitats pròpies del territori i s'inscriuen sota el marc del que es coneix mundialment com a Community Music.

Els objectius generals del projecte són: a) Superar les barreres musicals que no permeten l’accés a la música;

b) Crear nous espais i xarxa amb les institucions del barri;

c) Adquirir coneixements i experiències musicals satisfactòries i

d) Potenciar el desenvolupament global de la persona a través de la música.

Actualment s’estan duent a terme 7 projectes en els que hi participen més de 170 infants, joves i persones de la tercera edat.


Punt de Partida
Quan? 11 i 14 de maig de 2010
On? CEM Colon i ESMUC
Qui? Ribermúsica

Benvinguts, passeu, passeu !

Entre tots i totes formem l’Associació i és voluntat de tots que els nostres fills i filles tinguin el millor.