19.7.07

Encara ets a temps: Dibuixa un científic/a

L'AGAUR ha proposat un concurs per a nens i nenes de 6 a 12 i de 13 a 18 anys, les bases del qual us copio a continuació (per a informacio més detallada i descàrrega del full a omplir darrere del qual s'ha de fer el dibuix, cliqueu aquí.

Si tens entre 6 i 18 anys i t’agrada dibuixar, estàs convidat a participar en el concurs “Dibuixa un científic o científica” i a assistir als actes de la Nit de la Recerca el dia 28 de setembre de 2007

Participa en el concurs i guanya aquests premis!

CATEGORIA DE 6 A 12 ANYS
TELESCOPI
MICROSCOPI
BINOCLES
CATEGORIA DE 13 A 18 ANYS
CÀMERA DIGITAL
DVD PORTÀTIL
REPRODUCTOR MP3

Per participar només has d’enviar el formulari de sol·licitud amb les teves dades i fer el teu dibuix al mateix anvers. Envia’l abans del 31 de juliol de 2007 a l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) o a qualsevol registre públic indicat a les bases.

Els actes de la Nit de la Recerca es celebraran el divendres 28 de setembre de 2007 a Catalunya, a les instal·lacions del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona. A Guipúskoa, al Campus d’Ibaeta de Donostia.

Durant els actes de la Nit de la Recerca es lliuraran premis als 3 primers finalistes de cadascuna de les categories del concurs i de cada acte, a Barcelona i Girona. En aquests llocs també es farà una exposició d’alguns dibuixos. Els participants empadronats a les províncies de Barcelona i Tarragona participaran al lliurament que tindrà lloc a Barcelona i els empadronats a les províncies de Lleida i Girona participaran al lliurament que tindrà lloc a Girona.

Els primers premiats de cada categoria passaran a formar part del concurs d’abast europeu que organitza la Comissió Europea, i que tindrà lloc la propera tardor.

Objectius del concurs

Organitzat per l’AGAUR amb la col·laboració del Departament d’Educació, aquest concurs té com a objectiu atraure l’interès dels més joves vers la ciència, i alhora fomentar les vocacions científiques entre els joves i millorar la percepció que la societat té d’aquests professionals.

El concurs forma part del projecte R3searchers (Discover the Researchers’ 3 Facets) que promou la Comissió Europea a través de la convocatòria de la Nit de la Recerca Europea del 7è Programa Marc. La recerca i la producció científica són objectius estratègics per a la Unió Europea. Per això, Europa treballa per sensibilitzar la població sobre la importància de la recerca per al progrés comú, i alhora té per objectiu acostar la figura de l’investigador o investigadora al gran públic, especialment a la joventut.

L'anàlisi dels dibuixos, proper projecte de Recerca en Acció

D'altra banda, els dibuixos rebuts constituiran la matèria primera d'un nou projecte d'aquest portal, Recerca en Acció. Així, durant els propers mesos de setembre i octubre, diversos experts intentaran esbrinar quina imatge en té la societat dels científics a partir dels dibuixos que hagin fet els nens i joves. L'objectiu es promoure la reflexió sobre el concepte existent de la ciència en el nostre imaginari col·lectiu.

A més del projecte d'anàlisi dels dibuixos rebuts, a Recerca en Acció també plantejarem enigmes, preguntes i experiments sobre la qüestió. I oferirem una mostra dels dibuixos rebuts dins la galeria d'imatges del portal.

El Projecte R3searchers (Discover the Researchers’ 3 Facets) és cofinançat pel Consell Interuniversitari de Catalunya, la Diputació Foral de Guipúscoa i la Comissió Europea en el marc de la European Researchers’ Night 2007

Quan? Plaç d'entrega: Fins al 31 de juliol!
On? Entrega dels dibuixos a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, AGAUR
Via Laietana 28 - 08003 Barcelona - Telèfon 93 552 90 00 - Fax 93 552 90 10
Nit de la recerca: Al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, PRBB
Dr. Aiguader, 88
Qui? Nens i nenes de 6 a 13 anys i joves de 13 a 18 anys

Benvinguts, passeu, passeu !

Entre tots i totes formem l’Associació i és voluntat de tots que els nostres fills i filles tinguin el millor.