5.5.07

Exposició i taller didàctic sobre els 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni

L’any 2000 els dirigents del món es van reunir a la seu de les Nacions Unides per signar la Declaració del Mil·lenni.

En aquesta declaració, els governants es van comprometre a treballar junts per aconseguir una sèrie de metes que avui coneixem com els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Aquests 8 objectius constitueixen un pla concret per eradicar la pobresa extrema al món abans de l’any 2015. I, per això, representen el compromís més gran de la història de la humanitat en la lluita contra les desigualtats.

El 2007 es compleix la meitat del termini fixat per assolir aquestes metes.

El taller didàctic T8! us convida a conèixer cadascun d’aquests 8 objectius i a entendre per què és important que col·laborem tots per tal que es compleixin aquestes promeses.


L’exposició

A l’exposició T8! sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, mitjançant fotografies, audiovisuals i altres materials, els visitants podran conèixer de primera mà els avenços assolits i els reptes pendents en la lluita contra la pobresa i a favor del desenvolupament. D’aquesta manera, es pretén convidar a la reflexió sobre la pobresa i les seves solucions, i incentivar una ciutadania solidària i responsable.


Animació en 3D

El primer audiovisual que podreu veure a la pantalla gegant mostra, mitjançant imatges animades en tres dimensions i imatges reals, un personatge de ficció que decideix visitar la Terra i observa tant la riquesa com la pobresa que ens envolta, motivant-nos per actuar i aconseguir un món millor per a tothom.


El taller didàctic

El T8! és concebut com a taller de sensibilització interactiu, orientat a promoure entre infants i joves els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM). L’activitat pretén contribuir a la transmissió de valors per a una ciutadania activa, solidària i responsable.

Presa de consciència d’una realitat propera: a la primera fase del taller s’incentiva els participants a submergir-se en el món que els envolta i a reflexionar sobre la pobresa i les desigualtats.

Experiència vivencial: a través de jocs i audiovisuals, s’estimula els nens perquè ells mateixos defineixin què entenen per pobresa i estableixin els seus particulars objectius del Mil·lenni.

Espai per al compromís i l’acció: el tercer bloc del T8! ofereix als infants i joves un espai per plantejar les diferents possibilitats que tenen d’implicar-se i contribuir a la lluita mundial contra la pobresa.



Els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni:

OBJECTIU 1 ERADICAR LA POBRESA I LA FAM

Actualment, més de 1.000 milions de persones, 20 vegades la població espanyola, sobreviuen amb menys d’1 dòlar al dia (una mica menys d’1 euro!).

OBJECTIU 2 ACONSEGUIR L’ENSENYAMENT PRIMARI UNIVERSAL

115 milions d’infants al món no poden anar a l’escola. D’aquests, més de la meitat són nenes.

OBJECTIU 3 PROMOURE LA IGUALTAT ENTRE ELS GÈNERES

El 70% de les persones que viuen amb menys d’1 dòlar al dia al món són dones.

OBJECTIU 4 REDUIR LA MORTALITAT INFANTIL

Cada any, 11 milions d’infants menors de 5 anys moren per causes relacionades amb la pobresa, com la malnutrició, la falta d’accés a l’aigua potable o malalties com el xarampió o la malària.

OBJECTIU 5 MILLORAR LA SALUT MATERNA

A tot el món, més de 500.000 dones moren cada any per falta d’atenció mèdica adequada durant l’embaràs o el part.

OBJECTIU 6 COMBATRE MALALTIES COM LA SIDA I LA MALÀRIA

Malalties com el VIH/SIDA, la tuberculosi i la malària són una de les causes més grans de mortalitat al món, especialment als països més pobres.

OBJECTIU 7 GARANTIR LA SOSTENIBILITAT DEL MEDI AMBIENT

A causa de la contaminació, 1 de cada 5 persones al món continua sense tenir aigua per beure ni condicions de vida saludables.

OBJECTIU 8 FOMENTAR UNA ASSOCIACIÓ MUNDIAL PER AL DESENVOLUPAMENT

La lluita contra la pobresa és responsabilitat de tots sense excepció. Els països rics han promès destinar més ajuda als països pobres i utilitzar millor aquests recursos. També s’han compromès a condonar el deute dels països més pobres i a facilitar el comerç internacional amb regles més justes.


Aquesta és una iniciativa de la Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides i el Programa de Cooperació Internacional de la Fundació “la Caixa”.

INFORMACIÓ:

Exposició

Del 12 de març a l'1 de juny
CaixaForum Barcelona. Av. Marquès de Comillas, 6-8
De dimarts a diumenge
Entrada gratuïta

Tallers familiars

Caps de setmana
Edat: a partir de 7 anys, acompanyats d’adults
Preu: 1 euro
Places limitades
Les entrades es poden adquirir una hora abans.

Quan? Tallers familiars: Caps de setmana fins a l'1 de juny
Exposició: de dimarts a diumenge fins a l'1 de juny
On? CaixaForum Barcelona. Av. Marquès de Comillas, 6-8
Qui? Tallers: A partir de 7 anys, acompanyats d’adults

Benvinguts, passeu, passeu !

Entre tots i totes formem l’Associació i és voluntat de tots que els nostres fills i filles tinguin el millor.